Moderno 1

Ješprenjčkova solata s kislim zeljem in pečenim korenčkom

Čas kuhanja: 20 min

Iris iz Bogate solate, ki je znana po slastnih receptih, predstavlja: Kislo zelje na moderen način! Kislo zelje je odlično živilo za krepitev imunskega sistema, ki nas lahko ščiti pred prehladom in blagodejno vpliva na našo prebavo. Iris ga je tokrat pripravila skupaj s kopico drugih okusnih sestavin, da je sestavila slastno bovlo, ki je prava vitaminska bombica. Poizkusite!

Sestavine

Sestavine za 1 osebo:

  • 2 pesti rukole
  • kislo zelje Natureta
  • 3 korenčki
  • 50 g ješprenja
  • pest orehov
  • granatno jabolko
  • 3-4 žlice limoninega soka Natureta ali sok 1⁄2 limone (lahko nadomestimo tudi z
    balzamičnim kisom)
  • oljčno ali bučno olje
  • sol
  • poper
  • mleti česen

Postopek

1. Ješprenj skuhamo po navodilih proizvajalca.

2. Operemo rukolo, korenček narežemo debele kolobarje (prb 0,5 cm).

3. Korenček prestavimo na manjši pekač ali v keramično posodo, primerno za pečenje v pečici. Pokapamo ga s tremi žlicami oljčnega olja ter začinimo s soljo, ščepcem popra in pol žličke mletega česna. Pečemo ga v pečici na 180 stopinj Celzija, dokler se ne pojavi rahlo zapečena skorjica. Pazimo, da ga ne zapečemo preveč.

4. Na ponvi popečemo orehova jedrca in jih grobo nasekljamo.

5. Izdolbemo granatno jabolko in odstranimo ostanke olupka.

6. Kislo zelje dobro odcedimo in po želji splaknemo pod hladno vodo.

7. V posodo za solato najprej dodamo rukolo, ki jo okisamo z žlico kisa ali 3 žlicami limoninega soka.

8. K rukoli dodamo 4 žlice odcejenega kislega zelja, kuhan ješprenj, poljubno količino pečenega korenčka in pokapamo z oljem. Solato premešamo.

9. Po vrhu dodamo 4 žlice granatnega jabolka in potrosimo grobo nasekljana orehova jedrca.

10. Solato postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo k mesnim/vegetarijanskim jedem.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna