
Tale rulada je zaradi dodanega fižola nekoliko nenavadna, vendar bo prepričala zaradi specifičnega sladkega okusa, ki ga ne najdemo ravno na vsakem koraku. Rulada z matcha čajem in dodanim fižolom prinaša nekaj japonskega pridiha, navdušila pa bo tudi z atraktivno barvo in predstavlja odlično popestritev tradicionalne kuhinje. Barvni vzorec bomo pridobili s pomočjo zelenega čaja in ajvarja, priprava pa je pravzaprav zelo preprosta.
Sestavine
Za testo:
5 jajc
100 g sladkorja
10 g matcha zelega čaja v prahu
50 g moke
2 žlički nepekočega ajvarja Natureta
2 žlici olja
Za namaz:
Rdeč fižol Natureta
120 g maskarpone sira
180 g stepene sladke smetane
3 žlice sladkorja
Postopek
Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake stepemo nad paro s tretjino sladkorja in oljem, dokler ne narastejo in postanejo svetlejše barve. Beljake stepamo posebej, dokler niso trdi. Počasi dodajamo preostali sladkor. V večji skledi počasi zmešamo beljake in moko ter vse skupaj vmešamo v rumenjake.
Ločimo sedem žlic testa in dodamo dve žlici ajvarja, da ga obarvamo v oranžno. Testo nadevamo v vrečko za okraševanje. Pripravimo peka papir, na katerega narišemo vzorec s spiralami. Damo v pečico, segreto na 180 °C za tri minute, toliko, da masa zakrkne. Vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi.
V preostanek testa vmešamo 10 g matcha čaja v prahu in premažemo čez peka papir z vzorcem. Pečemo 12 – 14 minut na 180 °C. Obrnemo na vlažno krpo in odstranimo peka papir. Zavijemo skupaj s krpo, da dobi obliko in pustimo, da se nekoliko ohladi.