Moderno 2

Bovla iz sladkega krompirja in ohrovta s tahinijem

Čas kuhanja: 1.5h

Sveža bovla iz sladkega krompirja in kodrolistnatega ohrovta s tahinijevim prelivom je ravno tako slastna, kot se sliši! To hranljivo in vabljivo solato lahko postrežete kot lahkotno kosilo ali večerjo, sploh v vročih poletnih dneh. S tem pričarate obrok poln vitaminov in mineralov, priprava pa je enostavna in vam ne bo vzela veliko časa. 

Sestavine

  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 2 srednje velika sladka krompirja (približno 400 g)
  • 2 žlici rozin
  • 2 žlici orehov
  • 1 strok česna
  • 2 žlici limoninega soka Natureta 
  • 2 žlici tahini paste
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Sladek krompir olupimo, narežemo na kocke in ga naložimo v pekač, kjer ga posolimo in pokapljamo z 1 žlico olivnega olja. Pečemo v pečici približno 45 minut na 180 °C, nato pa pustimo, da se ohladi.
  2. Kodrolistni ohrovt dobro operemo, odstranimo stebla in narežemo na trakove.
  3. Za preliv zmešamo sesekljan česen, limonov sok, tahini pasto in 1–2 žlici vode, da dobimo gladko zmes.
  4. Polovico preliva premažemo čez ohrovt (lahko si pomagamo z rokami) in pustimo 20 minut, da se listi nekoliko zmehčajo.
  5. Drugo polovico preliva damo čez pečen sladek krompir.
  6. Na koncu vse sestavine zmešamo in dodamo še rozine ter nadrobljene orehe. Začinimo  še s soljo in poprom ter serviramo.

Dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna