Moderno

Domača granola brez olja in peke v pečici

Čas kuhanja: 45 min

Iris Vrhovski (Bogata solata) si je za tokratni kulinarični izziv izbrala domačo granolo, ki jo pripravila brez peke v pečici! Granola je odlična za uživanje v jogurtih, pirejih ali pa kot dodatek v sadnih in celo zelenjavnih skledah. Najboljši del pa je, da jo lahko pripravite v večji količini ter jo nato shranite v steklenih kozracih do naslednje uporabe. Ne pozabite, granola v okrašenem kozarčku je lahko tudi lepo in pozorno darilce. 

Sestavine

Sestavine za okusno in najenostavnejšo domačo granolo:

Postopek

  1. Veliko ponev z neoprijemljivim dnom predhodno segrejemo na plošči na srednji temperaturi.
  2. Na segreto ponev vsujemo skodelico ovsenih kosmičev in grobo naskeljanih oreščkov. Dodamo ščepec soli in žličko cimeta. Znižamo temperaturo.
  3. Kosmiče in oreščke občasno premešamo in suho pražimo 15-20 min na nizki temperaturi.
  4. Primešamo 3 žlice jagodnega džema, ko oreščki zadišijo in kosmiči dobijo zlato barvo. Občasno premešamo.
  5. Na nizki temperaturi pečemo še toliko časa, da se džem popolnoma raztopi in poveže z vsemi sestavinami.
  6. Ponev odstavimo in počakamo, da se granola ohladi.
  7. Popolnoma ohlajeno prestavimo v steklen kozarec za shranevanje ali serviramo ob kokosovem jogurtu in bučnem pireju. Po vrhu okrasimo s kokosovimi lističi ali drugimi dodatki po želji.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna