Moderno

Losos z aromatičnim rižem in kremno omako sušenih paradižnikov

Čas kuhanja: 1h

Za naslednje kosilo poskrbite za zdrav ribji obrok, bogat z omega-3 maščobnimi kislinami. Privoščite si lososa, pripravljenega po receptu Neje Gril iz Breakfast Cluba, ki posteljici iz riža doda še slastno omako s sušenimi paradižniki in špinačo. Vaše omizje bo navdušeno!

Sestavine

Postopek

  1. V kozico polno z vodo nasujemo riž in ga skuhamo v slanem kropu po navodilih proizvajalca. Med kuhanjem riža pripravimo toskanskega lososa.
  2. V veliki ponvi segrejemo olivno olje.
  3. V ponev dodamo 4 fileje lososa, ki jih solimo in popramo po lastnem okusu. Lososa popečemo iz vseh strani.
  4.  Odstranimo lososa in v isto poned dodamo česnovo pasto, špinačo in sušene paradižnike.
  5. Vse skupaj na hitro prepražimo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo 3 žlice kokosovega jogurta in začimbe iz seznama. Ponovno premešamo in zavremo.
  6. Omako kuhamo 10 minut, da se reducira in postane gosta. Nato v ponev vrnemo pečenega lososa.
  7. Jed serviramo na krožnik. Poljubno količino riža nadevamo na krožnik, nanj pa položimo file lososa in omako.
  8. Dekoriramo s peteršiljem in samo še uživamo, pa dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna