Moderno

Ocvrta cvetača

Čas kuhanja: 30 min

Sestavine

1 kg cvetače zamrznjene cvetače Natureta (počakamo, da se odtali in osušimo)

150 g krušnih drobtin

100 g moke

3 jajca

mleko

nariban parmezan

ščepec soli, mlet česen

olje za cvrtje

Postopek

V posodi v gladko maso zamešamo jajca, žlico mleka in riban parmezan. Drugo skledo napolnimo z moko, v tretjo pa natresemo krušne drobtine. Cvetove cvetače povaljamo najprej v moki, nato v mešanici z jajci in nazadnje v kruhovih drobtinah ter jih ocvremo v vročem olju dokler ne dobijo na vseh straneh zlatorumeno barvo. Ocvrto cvetačo polagamo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba.

Priloga za pomakanje: omaka Lušt

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna