
Brunch Queen Alja, mojstrica za pripravo slastnih prigrizkov, predstavlja nekaj novega: Pečen feta sir z olivami na moderen način! Že sam seznam sestavin kar diši po počitnicah v Grčiji! Kar pa je Brunch Queen tokrat pripravila drugače je, da je feta sir skupaj z drugimi sestavinami popekla v pečici. Rezultat? Slasten sirni dip za domače kruhke ali krekerje! Idealna rešitev, če se v zadnjem trenutku napovejo gostje, vi pa želite ponuditi nekaj drugačnega.
Sestavine
- 1 feta sir
- olive Natureta
- 1 čebula
- olivno olje
- bazilika
- česen v prahu
- suh paradižnik
- pečen kruhek
Postopek
Pečico segrejete na 180°C.
V posodo stresite narezano čebulo, olive in feta sir, vse skupaj začinte z olivnim oljem, baziliko in česnom v prahu.
Pecite 25 minut, nato pa dodajte narezan suh paradižnik.
Postrezite s pečenim kruhkom kot predjed ali samostojno jed ob osvežilni pijački.