Moderno 1

Pica z nepekočim ajvarjem Natureta

Čas kuhanja: 1h

Kulinarična ustvarjalka Lea iz Leine kuhinje predstavlja: Nepekoči ajvar na modern način! Pica je postala že kar kraljica med najbolj priljubljenimi jedmi in vse pogosteje si jo radi pripravljamo kar sami. Ste že pomislili kdaj, da bi obogatili okus omake z nepekočim ajvarjem? Lea nam tokrat predtavlja to idejo ...

Sestavine

  • 500g moke manitoba
  • 180ml mleka
  • 100ml vode
  • 3 jž oljčnega olja
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 1 jž sladkorja
  • 1 čž soli
  • 4 (zvrhane) jž nepekočega ajvarja Natureta
  • 300g sira
  • sveža bazilika

Iz navedenih sestavin dobimo 4 pice.

Postopek

Moki dodamo suhi kvas in sladkor, premešamo in na sredini naredimo jamico, v katero dodamo toplo mleko, toplo vodo, oljčno olje in sol. 

Testo z električnim mešalnikom gnetemo približno 10 minut. Po 10 minutah pregneteno testo oblikujemo v hlebček in pokritega na toplem pustimo vzhajati eno uro.

Po eni uri vzhajano testo razdelimo na štiri dele in oblikujemo pice. Jaz sem tokrat pripravila podolgovate pice (postopek v videu). 

Pice premažemo z nepekočim ajvarjem Natureta in po vrhu potresemo nariban sir. 

Pečico  segrejemo na 200 °C. Medtem ko se pečica segreva, pice pokrijemo in jih pustimo vzhajati. Pice pečemo 15 minut.

Pečene pice obogatimo z listki sveže bazilike.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna