Moderno 2

Piščanec z medeno glazuro

Čas kuhanja: 1h

Imate radi hrustljavega pečenega piščanca? Potem je tale recept idealen za vas! Pripravite piščanca z glazuro iz medene gorčice, ki bo vaše goste navdušil s svojim bogatim okusom, vas pa z enostavno pripravo. Zakurite žar, sledite postopku in uživajte ob pripravi!

Sestavine

Količina za 4 osebe

  • 4 piščančji fileji brez kosti in kože
  • 4 žlice Natureta delno mlete gorčice z gozdnim medom
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • Sol in poper po okusu
  • Svež peteršilj za okras

Postopek

  1. Najprej se lotite priprave marinade. V manjši skledi zmešajte 2 žlici Natureta gorčice z medom, olivno olje, sojino omako, limonin sok, sesekljan česen, sol in poper.  Piščančje fileje položite v vrečko, ki jo lahko zaprete ali plitvo posodo. Čez piščanca prelijte marinado in ga malo “pomasirajte”, da se vsi kosi dobro prepojijo. Marinirajte v hladilniku vsaj 30 minut, lahko tudi dlje časa (do 4 ure) za boljši okus.
  2. Segrejte vaš žar. Piščanca lahko pečete direktno na rešetki ali pa v žar ponvi. Piščanca vzemite iz marinade in zavrzite preostalo marinado. Fileje pecite približno 6 – 7 minut na vsaki strani, oziroma dokler notranja temperatura piščanca ne doseže 75°C.
  3. Zadnjih nekaj minut pečenja piščanca premažite še z nekaj gorčice z medom, s čimer boste ustvarila slastno glazuro.
  4. Piščanca vzemite z žara in ga pustite počivati nekaj minut. Fileje položite na krožnik in okrasite s sveže nasekljanim peteršiljem ter postrezite s priljubljenimi prilogami.
  5. Uživajte v okusnem piščancu z medeno gorčico!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna