Moderno 3

Pita iz kislega zelja z mletim mesom

Čas kuhanja: 1h

Privoščite si okusno pito iz kislega zelja in mletega mesa po receptu Neje Gril, ki navdušuje s sočnostjo in hrustljavostjo plasti vlečenega testa. Popolna izbira za ljubitelje bogatih in domačih okusov!

Sestavine

  • 300 g vlečenega testa
  • 500 g mletega mesa (govedina, svinjina ali mešanica)
  • 300 g kislega zelja Natureta, dobro odcejenega
  • 200 g konzerviranih šampnijonov
  • 1 čebula, narezana na drobno
  • 3 stebla zelena, narezane
  • 2 čajni žlički česna v prahu
  • 2 čajni žlički paprike v prahu
  •  1 jajce (za premaz)
  • 2 žlici olivnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • 1 žlička mletega popra ali paprike (opcijsko)

Postopek

  1. Priprava nadeva: Na olju na srednji temperaturi pražimo čebulo in zeleno, dokler ne postaneta mehka. Dodamo mleto meso in ga pražimo, dokler ni zlato rjavo. Vmešamo nasekljane gobe in kislo zelje ter kuhajmo še 5-7 minut. Začinimo s soljo, poprom in papriko.
  2. Pekač za pito namastimo in na dno položimo 3 liste vlečenega testa.
  3. Na testo dodamo ⅓ pripravljene mesne mase in podevamo z naslednjimi 3 listi vlečenega testa. Postopek ponovimo še dva krat.
  4. Jajce stepemo in s čopičem premažemo vrh pite ter ga napikamo z vilico.
  5. Pečico segrejemo na 180 °C in pito pečemo 30-35 minut, dokler ni zlato rjava.
  6. Pečeno pito nekoliko hladimo, narežemo in postrežemo. Potem pa samo še uživamo v piti in dober tek.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna