Moderno 1

Slane rolce z bogatim nadevom iz kisle repe

Čas kuhanja: 1h

Kulinarični ustvarjalci bloga Luka in Leon kuhata predstavljajo: Kislo repo na moderni način! Kisla repa se že dolgo ne uporablja le v tradicionalnih receptih, njen edinstven okus in številne zdravilne lastnosti so že prepričale kulinarične ustvarjalce, da jo vključijo tudi v inovativnejše recepte. Ena takšnih idej za odlično kosilo ali malico je tudi pred vami. Pa dober tek!

Sestavine

  • 500 g kisle repe
  • 1 zavoj vlečenega testa
  • 300 g skute
  • 2 dcl kisle smetane
  • 2 jajci
  • Drobnjak
  • Sol
  • 1 dcl olja
  • 1 dcl kisle vode
  • Sladka smetana (preliv)

Postopek

Kislo repo rahlo speremo pod vodo in jo narežemo na manjše kose. Stresemo v posodo, k repi dodamo skuto, kislo smetano, jajci, drobnjak in sol. Maso dobro premešamo, da se sestavine povežejo.

List vlečenega testa položimo na delovni pult in ga premažemo z mešanico olivnega olja in kisle vode. Na list položimo še drugi list vlečenega testa, tega rahlo premažemo. Na zgornji strani dodamo maso, ki smo si jo prej pripravili. Vse skupaj zavijemo, nato zavitek prerežemo na približno 5 cm široke rolice. Rolice postavljamo navpično v pekač.

V zagreti pečici pečemo cca 40 do 50 minut na 180°. Pekač takoj damo iz pečice in vse skupaj zalijemo s sladko smetano in pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se rahlo ohladi.

Dober tek.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna