Moderno 1

Tart s skutnim nadevom, rdečo peso in gorgonzolo

Čas kuhanja: 1h

Kulinarična kreativka Neja Gril iz everyday_breakfast_club predstavlja: Rdečo peso na moderen način! Kdo bi pomislil, da se lahko rdeča pesa odlično znajde tudi v skutnem tartu? Neja, ki jo poleg priprave zajtrkov in brunchev zanima tudi meal prep (priprava obrokov vnaprej) se je domislila odličnega načina, kako zdravo rdečo peso skombinirati s skuto in gorgonzolo - nastala pa je tale "tart kraljica"! Poskusite jo še vi.

Sestavine

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 250 g skute
  • 1 žlica česna v prahu
  • 2 žlički sušenega drobnjaka
  • 1 mlada čebula, narezana na kolobarje
  • sol in poper po okusu
  • 200 g vložene rdeče pese Natureta
  • 70 g gorgonzole
  • pest pecan orehov
  • olivno olje, za premaz
  • črni sezam, opcijsko
  • 2 žlici medu
  • 1 vejica rožmarina

Postopek

  • Pečico predhodno segrejemo na 180 °C
  • Listnato testo razprostremo po pekaču, ki ga bomo nadevali z dodatki.
  • Naredimo skutni nadev tako, da v skodelici zmešamo skuto, drobnjak, česen v prahu, narezano mlado čebulo, sol in poper.
  • Skutni nadev enakomerna razmažemo po listnatem testu (namažemo do robov in pustimo 2 cm ob straneh).
  • Na skuto enakomerno nadevamo vloženo rdečo peso, nadrobljeno gorgonzolo in pecan orehe.
  • Robove testa prepognemo in jih premažemo z olivnim oljem ter okrasimo s črnim sezamom.
  • Vse skupaj postavimo v pečico za 15 minut oz. robovi niso lepo zlato-rjavo zapečeni. 
  • Ko je tart pečen, ga prelijemo z medom in okrasimo z rožmarinom. Še toplega razrežemo na 8 delov ter postrežemo
  • Pa dober tek!

 

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna