Moderno 3

Topla skleda z bučo in rdečo peso

Čas kuhanja: 1h

Predstavljamo okusen in hranljiv recept izpod rok Iris Vrhovski (@bogatasolata). Topla skleda z bučo, rdečo peso Natureta in hrustljavimi bučnimi semeni združuje sezonske okuse v popolno jesensko razvajanje. Preprost za pripravo, a poln bogatih tekstur in okusov!

Sestavine

Sestavine za skledo: 

 Preliv: 

Postopek

  1. V pečici na 200°C spečemo koščke buče, ki smo jih predhodno začinili z oljčnim oljem, soljo, poprom, mletim ingverjem in muškatnim oreščkom. 
  1. V rahlo osoljeni vodi skuhamo proseno kašo in pazimo, da je ne prekuhamo. 
  1. Operemo in narežemo rdeči radič ter pripravimo preliv iz soka rdeče pese, v katerem je vložena Naturetina pesa. Prelivu dodamo preostale sestavine in dobro premešamo, po okusu pa lahko dodamo še žlico balzamičnega kisa za več kislosti.
  1. Iz pripravljenih še toplih in preostalih svežih sestavin sestavimo skledo, po vrhu potrosimo suho pražena bučna semena in uživamo v polnih okusih.

 

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna