Anja, kulinarična ustvarjalka z bloga nosmoothiesplease predstavlja: Kamniško gorčico na moderen način! Menimo, da je odlična omaka GLAVNA sestavina dobrega burgerja. Zato tokrat delimo recept za bogato omako, ki bo popestrila vsak domač burger, tudi veganski. Zvezdo omake pa predstavlja nihče drug kot naša Kamniška gorčica.
Sestavine
- 40 g veganske majoneze
- 40 g gorčice
- 10 g limoninega soka
- 20 ml medu ali agavinega sirupa
- Poper
- Limonina lupina
- svež ali suh koper po okusu
Postopek
Za osnovo omake uporabimo gorčico in vegansko majonezo, ki jima dodamo med ali agavin sirup, limonino lupino in koper. Pazite, da bodo limone za limonino lupino bio izvora. Po okusu dodamo še malo popra.
Vse sestavine dobro zmešamo z metlico in omaka je pripravljena!
Če bomo omako uporabili za burger, je najbolje, da z njo premažemo tako spodnji, kot zgornji del bombete – s tem bomo še lepše prerazporedili bogat okus omake.
Za pripravo burgerja kot je na sliki, smo popekli “bagel” in obe strani pomazali z vegansko aioli omako. Na špinačno posteljico smo položili popečen “piščančji” polpet, svež koper in paradižnik, po želji pa lahko dodate še kakšno drugo zelenjavo.