Moderno

Polnjena jajčka in dimljen losos

Čas kuhanja: 1h

Polnjena jajčka s kremastim hrenovim namazom in dimljenim lososom so slasten prigrizek za pogostitev gostov ali pa malico, ko se želite malo razvajati. Ob posebnih priložnostih, kot je recimo velikonočni zajtrk, pa lahko greste še korak dlje - koščke lososa lahko naražete v obliki trikotnikov in jih na vrhu nadeva položite skupaj s peteršiljem, da bodo izgledali kot majhni korenčki. 

Sestavine

Sestavine za 12 polnjenih jajčk:

  • 6 jajc
  • 2 žlici zmehčanega masla
  • 2 žlički majoneze
  • 2 žlički hrenovega namaza
  • Sol in poper 
  • 50 g dimljenega lososa
  • Nekaj vejic peteršilja

Postopek

  1. Jajca trdo skuhajte, ohladite, olupite in prepolovite ter odstranite rumenjake.
  2. V posodi dobro pretlačite kuhane rumenjake in jih zmešajte z zmehčanim maslom, majonezo in hrenovim namazom. Po okusu solite in poprajte.
  3. S pomočjo vrečke za brizganje dobljeno maso nabrizgajte nazaj v polovičke beljakov. File dimljenega lososa razrežite v obliki majhnih trikotnikov in jih položite čez jajčka, na vrhu pa dodajte še peteršiljev okras, da bodo izgledali kot majhni korenčki.
  4. Če je masa za nadev premehka, jo za pol ur postavite še v hladilnik. Postrezite ohlajeno.

Dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna