Moderno

Topla veganska skleda z lečo in pečeno cvetačo

Čas kuhanja: 1h

Iris Vrhovski iz Bogate solate se strinja, da je lečin bolognese odličen dodatek k zdravim veganskim skledam. Tokrat je pripravila različico s pečeno cvetačo, bulgurjem in kodrolistnatim ohrovtom. Priprava sklede je super enostavna, privoščite pa si jo lahko kot glavno jed  za kosilo ali pa zdrav večerni obrok. Glede na svoj okus, lahko dodate še druge sestavine, pazite le, da se bodo okusi lepo spojili med sabo.  

Sestavine

Sestavine za skledo za 2 osebi:

 

Začimbe za pečeno cvetačo:

  • Sol
  • Poper
  • Mleti česen
  • Mleta sladka rdeča paprika

Postopek

  1. Bulgur pripravimo po navodilih proizvajalca.
  2. Operemo, osušimo in na manjše cvetke narežemo cvetačo. Začinimo jih soljo, poprom, mletim česnom, mleto rdečo papriko in dodamo žlico olja. Dobro premešamo.
  3. Cvetačne cvetke prestavimo na pekač obležen s peki papirjem in postavimo v pečico na 220 °C za prb. 20 min oz. dokler se ne obarva zlato-rjavo in dobi hrustljavo skorjico.
  4. Med pečenjem cvetače operemo, oslušimo in narežemo kodrolistnati ohrovt.
  5. Vsebino kozarčka lečine bolognese omake prestavimo v manjšo kozico in segrejemo do vretja.
  6. Narezan kodrolistnati ohrovt pokapamo in pomasiramo s polovico limetinega ali limoninega soka.
  7. Ko je cvetača pečena, pripravimo krožnik ali manjšo skledo skledo za serviranje jedi.
  8. Bulgur, pečeno cvetačo, kodrolistnati ohrovt in toplo omako v poljubnih količinah serviramo na krožnik in postrežemo še toplo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna