Specialistka za "fit" recepte Diabfit Lana predstavlja: Hren s smetano na moderen način! Namesto šunke, govedine in podobnih živil, ki se navadno znajdejo ob hrenu, si tokrat privoščite nekaj drugačnega ... Pripravite enostavne zelenjavne polpete iz bučk, korenčka in parmezana, ki si jih lahko brez slabe vesti privoščite za malico. Sploh, ko so bučke v obilju in ne veste več, kam bi še z njimi.
Sestavine
- 1 velika bučka
- 5 korenčkov
- 100g grana padano parmezana
- 2 jajčki
- 100 pirine moke
- 1 dcl mleka
- Ščepec soli
- Hren s smetano
Postopek
Naribamo bučko, korenje in parmezan (če ga imamo v kosu) na najmanjšo velikost. Stresemo v večjo posodo in premešamo.
Stepemo dve jajčki, dodamo mleko, moko in sol ter sestavine zmiksamo. Prelijemo čez zelenjavo v posodi in vse sestavine dobro premešamo.
Nadevamo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo na 180°C približno 15-20 min oz. dokler ni skorjica zlato rjavo hrustljavo zapečena.
Ohladimo in narežemo na koščke.
Dodamo hren s smetano s katerim popestrimo okus zelenjavnih prigrizkov.