Krompirjeva musaka s piščančjim mesom, bučkami in gobovo omako Natureta

Sestavine

  • 8 do 10 srednje velikih krompirjev
  • 2 bučki
  • 280g gobove omake Natureta
  • 400g piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 0,5 dcl olja
  • sol, poper
  • peteršilj
  • 0,25 l mleka
  • 1 jajce
  • 1 žlica moke

Priprava

Krompir operemo, olupimo in narežemo na tanke rezine (kot za čips). Krompir solimo in popramo po okusu, pokapljamo z oljem, dodamo sesekljan peteršilj in dobro premešamo. Enako pripravimo bučke. Piščančja prsa razrežemo na tanjše trakove, osolimo in popramo po okusu ter jih samo hitro popečemo in zalijemo z gobovo omako Natureta. Pečico segrejemo na 180 °C. V namaščen model zlagamo po plasteh najprej krompir, nato bučke (pred nalaganjem jih narahlo stisnemo in odlijemo tekočino, ki se je nabrala), potem meso z omako in zopet krompir. Postopek ponovimo vsaj dvakrat. Musako vstavimo v pečico in pečemo 45 minut. Mleko jajce in moko zmešamo skupaj in prelijemo čez musako, ki se je pekla 45 minut. Z vilicami nekajkrat  prebodemo skozi musako in pečemo še 15 minut na temperaturi 220 °C. Pa dober tek.