Mediteranska 1

Solata s svežimi figami in orehi

Čas kuhanja: 20 min

Sveže fige so bogate z vlakninami, vsebujejo veliko kalcija in magnezija ter blagodejno vplivajo na prebavo. Tako sveže kot suhe so zelo sladkega okusa, zato jih lahko v zmernih količinah dodamo jogurtu, skuti in sladicam ter na zdrav način izboljšamo okus marsikatere preproste jedi. Fige pa so v mediteranski kuhinji tudi pogosta sestavina bogatih solat, ki v kombinaciji z izbranimi siri in oreščki ustvarijo prvovrsten okus. Preden se lotite priprave solate s svežimi figami, upoštevajte naslednji namig: Kadar uživate sveže fige, jih prej nežno operite v hladni vodi. Če pa jih za nekaj časa postavite na sobno temperaturo, bodo šele zares razvile svoj okus.

Sestavine

Sestavine za 2 osebi:

  • 100 g mlade špinače ali rukole
  • 6 – 8 svežih fig
  • 2 pesti orehovih jedrc
  • 80 g mehkega ovčjega sira feta oz. drugega podobnega sira

 

Sestavine za preliv:

  • 3-4 žlice rdečega balzamičnega kisa Natureta
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1-2 žlici vode
  • 2 žlički delno mlete gorčice z gozdnim medom Natureta

Postopek

  1. Sveže fige operite v hladni vodi in za nekaj časa pustite na sobni temperaturi. Ta čas se lotite priprave ostalih sestavin.
  2. Orehova jedrca popecite na rahlem ognju.
  3. Operite mlado špinačo ali rukolo ter odcedite ovčji sir.
  4. V posodici ali kozarcu zmešajte sestavine za solatni preliv.
  5. Sveže fige narežite na poljubno velike koščke.
  6. Mlado špinačo, fige in popečena orehova jedrca prestavite na pripravljena solatna krožnika ali v dve večji skodelici.
  7. Vsebino prelijte s solatnim prelivom in posujte z nadrobljenih ovčjim sirom.

Dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna