Mediteranska 2

Ajdova kaša z brstičnim ohrovtom in pečenim lososom

Čas kuhanja: 45min

Privoščite svojemu telesu in počutju obilje dobrega! Napolnite svoj krožnik z živili, ki so vir zdravih omega-3 maščobnih kislin, kompleksnih ogljikovih hidratov, magnezija, folata in antioksidantov. Urejena prehrana podpira zdravje možganov in lahko pripomore k bolj vedremu razpoloženju ter sproščanju hormonov sreče.

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 60 g ajdove kaše
  • file lososa
  • 150 g zamrznjenega brstičnega ohrovta Natureta
  • Jušna osnova
  • 2 čajni žlički delno mlete gorčica Natureta
  • 2 čajni žlički medu
  • ščepec soli
  • poper
  • čili (po želji)
  • 3 čajne žličke oljčnega olja
  • limona
  • 1 žlička naribanega parmezana

Postopek

1. Pečico segrejemo na 200 °C.

2. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo zamrznjen brstični ohrovt (prej ga ne odtajamo). Pokapljamo z žličko oljčnega olja, solimo, popramo in premešamo. Nato postavimo v pečico za 15 min.

3. Pripravimo preliv za lososa: v skledici z vilico zmešamo gorčico, med, 2 žlički oljčnega olja, žličko limoninega soka in čili.

4. File lososa dobro osušimo. Nato ga solimo in popramo ter premažemo z gorčično-medenim prelivom.

5. Po 15 minutah pekač vzamemo iz pečice in zraven ohrovta položimo lososov file s kožo navzdol. Po vrhu lososa prelijemo še preostali preliv. Vse skupaj postavimo nazaj v pečico še za 10-15 minut. Na koncu za 2 minuti vklopimo ventilator, da se ohrovt zapeče zlato-rjavo.

6. Ajdovo kašo skuhamo v jušni osnovi po navodilih z embalaže.

7. Ajdovo kašo razporedimo na polovico krožnika in nanjo nadevamo pečen ohrovt. Po ohrovtu potresemo parmezan. Zraven položimo file lososa in vse skupaj postrežemo. Dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna