Pričarajte si okuse mediterana kar v domači kuhinji. Pripravite hrustljavega brancina na žaru, zraven pa se bo kot priloga odlično pridala pečena polenta. Za piko na i pa bo okuse povezal sočen sušen paradižnik. Dober tek.
Sestavine
- Polenta Natureta 500 g
- Olivno olje
- Sol, kardamom
- File brancina 4 kosi
- Maslo
- Por
- Sušeni paradižniki Natureta
Postopek
1. File brancina očistimo in ga na vročem olivnem olju popečemo skupaj z narezano polento Natureta, kateri smo pred pečenjem dodali ščepec kardamoma.
2. Brancina pečemo 90% časa na strani s kožo.
3. Proti koncu pečenja dodamo še narezane sušene paradižnike Natureta, ki jih pred tem tudi malenkost popražimo.
4. Por na hitro popražimo na maslu in ga začinimo s soljo in poporom ter potresemo po postreženi polenti in brancinu.