Mediteranska 3

Paprikaš z lečo

Čas kuhanja: 1h

Okusna zelenjavna jed, ki bo prava poslastica! Leča bo nasitila, poleg tega pa vsebuje veliko vlaknin, ki bodo pripomogle k zdravi prebavi. Privoščite si skledo zdravja.

Sestavine

  • srednje velika čebuja
  • 3 paprike
  • zamrznjeno korenje Natureta
  • olivno olje
  • pločevinka rdeče leče
  • paradižnik v koščkih Natureta
  • mleta prika, česen v prahu in sol

Postopek

1. Čebulo olupimo in narežemo.

2. Paprike očistimo, operemo in narežemo na koščke.

3. Zamrznjeno korenje v kockah Natureta stresemo v kozico, prilijemo toliko vode, da je korenje prekrito, zavremo in kuhamo 10 minut na zmernem ognju.

4. Kuhano korenje z vodo vred pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika.

5. V velikem loncu segrejemo olivno olje in v njem podušimo čebulo, da ostekleni. Dodamo narezane paprike in dušimo 10 minut.

6. Dodamo rdečo lečo, žlico moke, malo podušimo in zalijemo s korenjevo kašo. Primešamo paradižnik v koščkih Natureta in pustimo, da se pokrito kuha še 10 minut.

7. Začinimo z mleto papriko in česnom v prahu ter solimo.

8. Zraven ponudimo kuhan basmati riž Natureta.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna