Mediteranska 2

Vaflji z džemom

Čas kuhanja: 20min

Kaj je boljšega kot topli vaflji za nedeljski zajtrk? Posladkajte svoje bližnje z prisrčnimi vafji v obliki srčkov, ki bodo ogreli tako srce kot želodček. Pripravite jih iz pirine moke, ki je lažje prebavljiva od bele moke, poleg tega pa je odličen vir beljakovin. Pričarajte nasmeh na obrazu s sladičko, nad katero bodo navdušeni prav vsi.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • 5 žlic pirine moke
  • 3 žlice mehke kokosove maščobe ali masla
  • 2 lončka kuhanega riža Natureta
  • 1 žlička limoninega soka
  • naribana lupina pol ekološko pridelane limone
  • ¼ žličke mlete vanilje
  • ščepec soli
  • marelični džem Natureta Supreme in Džem divjih brusnic Natureta Supreme
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1. Jajca s sladkorjem penasto zmešamo in vmešamo pirino moko, maščobo, limonin sok, sol, lupino, vaniljo in kuhan riž.

2. Riž je lahko kuhan na vodi ali mleku.

3. Maso nadevamo v ogret pekač za vaflje, jo lepo razporedimo, saj testo ne teče samo in zapremo pokrov.

4. Pečemo tako dolgo, da vaflji zlato porjavijo, približno 4 minute.

5. Vaflje razkosamo, da nastanejo srčki in jih nadevamo z marmelado, po želji pa tudi s kislo smetano. Potresemo s sladkorjem v prahu. Vaflji so okusni tudi, ko se ohladijo. Lahko tudi naslednji dan.

6. Če nimamo pekača za vaflje, enostavno spečemo ponvičnike.

Opomba: Ti vaflji niso krhki, pač pa sočni. Uporaba kuhanega riža je način, kako porabiti morebitne ostanke.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna