Mediteranska 1

Čokoladni mafini s skrivno sestavino

Čas kuhanja: 1h

Beli fižol je bolj blagega, nevtralnega okusa kot rjavi in zato zelo primeren tudi za uporabo v sladicah. Poskusite ga v teh slastnih čokoladnih mafinih, ki v primerjavi s klasičnimi vsebujejo več beljakovin in vlaknin. Namesto sladkorja so posladkani z datlji, za kanček maščob pa namesto olja poskrbi arašidovo maslo. Mafini so božanski in prav nihče ne bo ugotovil, da se v njih skriva fižol.

Sestavine

Za 12 mafinov:

  • 1 konzerva belega fižola Natureta
  • 150 g izkoščičenih datljev
  • 40 g kakava
  • 3 jajca
  • 50 g arašidovega masla
  • 80 g bele moke
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja
  • 1 zvrhana čajna žlička pecilnega
  • Ščepec soli
  • 70 g nasekljane temne čokolade

Postopek

  1. Datlje prelijemo z 2 dcl vrele vode in pustimo stati 10 minut. Nato jih odcedimo, vodo pa prihranimo.
  2. Datlje skupaj z 1 dcl vode od namakanja stresemo v multipraktik ali blender in jih zmiksamo v gladko pasto. Občasno z lopatko postrgamo robove mešalnika in po potrebi dodamo še malo vode.
  3. Fižol splaknemo, odcedimo in ga stresemo v multipraktik k datljem. Dodamo še arašidovo maslo in vse skupaj dobro zmešamo.
  4. Jajca in vanilijev sladkor penasto stepemo.
  5. K jajcem postopoma dodamo mešanico datljev in fižola, kakav, moko in ščepec soli.
  6. Na koncu v maso na roke vmešamo 2/3 čokoladnih koščkov.
  7. Maso razporedimo v silikonski pekač za mafine. Po vrhu potresemo s preostankom čokoladnih koščkov.
  8. Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 180 °C približno 25 minut. Mafini so pečeni, ko vanje zapičimo zobotrebec in na njem ni mokrih ostankov testa.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna