Mediteranska 2

Velikonočna jajca

Čas kuhanja: 1h

Recept je nastal v sodelovanju z Urško Fartelj, avtorico bloga 220stopinj poševno.

Sestavine

Za hrenov nadev potrebujemo:

  • 3 rumenjake
  • 1 žlico zmehčanega masla
  • 1 žličko majoneze
  • 1 žličko hrenovega namaza
  • sol in poper

Za čemažev nadev potrebujemo:

  • 3 rumenjake
  • 1 žlico zmehčanega masla
  • 2 lista čemaža
  • 1 žličko majoneze
  • 1/2 žličke gorčičnih semen
  • sol in poper

Za pesin nadev potrebujemo:

  •  3 rumenjake
  • 1 žlico zmehčanega masla
  • 1 -2 žlički vložene (odcejane) pese
  • sol in poper

Postopek

1. Jajca trdo skuhamo, olupimo in namočimo za 1 minuto v soku rdeče pese. Posušimo.

2. Jajca prerežemo in odstranimo rumenjak.

3. Sestavine za nadeve v multipraktiku dobro obdelamo in s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo v polovičke beljakov.

4. Če je masa za nadev premehka, jo damo za pol ure v hladilnik.

Dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna