Mediteranska 2

Gratinirani njoki z lečino bolognese omako

Čas kuhanja: 25 min

Privoščite si slastno kosilo po katerem se vam bodo cedile sline. Pripravite njoke z okusno lečino bolognese omako nad katero boste navdušeni tudi vsi vegetarijanci in vegani. Pogostejše uživanje leče pa se priporoča saj lahko znatno zniža količino slabega holesterola v krvi.

Sestavine

  • 2 kozarca lečine bolognese omake Natureta
  • 500 g njokov
  • cca. 10 pisanih češnjevih paradižnikov
  • 2 mocareli
  • 1 skodelica naribanega parmezana
  • 3-4 rezine pršuta
  • svež peteršilj
  • svež timijan

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj C.
  2. Njoke skuhamo po navodilih na embalaži.
  3. V drugi kozici segrejemo vsebino 2 kozarcev lečine bolognese omake.
  4. V ognjevarno posodo ali ponev prelijemo lečino omako in nato vanjo stresemo odcejene njoke. Dodamo še sesekljan peteršilj in vse skupaj dobro premešamo.
  5. Na njoke razporedimo lističe mocarele, tako da je vse prekrito.
  6. Poljubno razporedimo pisane češnjeve paradižnike in po želji obložimo še z nekaj rezinami pršuta.
  7. Po vrhu posipamo nariban parmezan in svež timijan.
  8. Posodo postavimo v pečico in vse skupaj pečemo kakšnih 5-10 minut, da začne omaka lepo brbotati, parmezan pa dobi zlato rjavo barvo.
  9. Postrežemo z veliko skledo solate in dobrim kozarcem belega vina. Pa dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna