Mediteranska 2

Piščančji ražnjiči v medeni gorčični marinadi z jabolki

Čas kuhanja: 1h

Po tem, ko boste preizkusili ta recept Nine Zorčič, ražnjičev ne boste več pripravljali na "klasičen" način! Sladko-trpka kombinacija te marinade se odlično obnese ob pripravi piščančjega mesa za peko na žaru ali v ponvi, sladkost pečenih jabolk pa naredi mesne grižljaje sočne in polne okusa. Idealno za družinski piknik, na katerem želite pokazati nekaj novega. Zraven postrezite pečene šparglje, češnjev paradižnik z mozzarello, osvežilno solato ali pa poljubno vloženo zelenjavo.

Sestavine

Piščanec v marinadi:

  • 600g piščančjih filejev
  • 5 jedilnih žlic mlete kamniške gorčice Natureta
  • 2 jedilni žlici medu
  • 1 in 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke popra
  • 2 stroka česna
  • ščep kajenskega popra ali čilija v prahu (po želji, lahko tudi izpustite)

 

Ražnjiči:

  • 3 sladka rdeča jabolka, narezana na krhlje

 

Priloge za gurmanski piknik:

  • hrustljav domač kruh ali lepinja
  • popečeni šparglji začinjeni s soljo in poprom, pokapani z olivnim oljem (popečeni na ponvi, v pečici ali na žaru zaviti v alufolijo)
  • paradižnikova solata z mini mozzarello, balzamično polivko z medom in svežo baziliko
  • mešana solata s polivko po izbiri, s krhlji jabolk
  • vložene dobrote: feferoni, pečene paprike, srebrne čebulice, kisle kumarice, vložene gobice

Postopek

  1. Piščančje fileje narežite na kocke velikosti 2 x 2 cm. Dodajte jim gorčico, med, sol, poper in kajenski poper/čili (opcijsko) ter drobno nasekljan česen. Premešajte, da se marinada enakomerno razporedi po piščančjih filejih. Za še bolj intentiven okus pustite meso počivati v marinadi 1 uro v hladilniku, če se vam mudi pa lahko meso popečete kar takoj. Okus bo prav tako vrhunski.
  2. Na leseno ražnjič palčko napičite 1 kos mariniranega piščanca, nato 1 krhelj jabolka. Ponovite, dokler ne zapolnite skoraj cele palčke (svetujemo izmenično dodajanje 5 kosov piščanca in 4 krhlje jabolka na eno palčko). Ponovite, dokler vam ne zmanjka mesa.
  3. Ražnjiče lahko popečete na žaru ali v ponvi, za bolj intenziven okus in sočno meso svetujemo dobro segret žar.
  4. Ražnjiče popecite na obeh stranev, da se piščanec hrustljavo zapeče, jabolka pa zmehčajo.
  5. Ražnjiče lahko postrežete s klasično žar prilogo (krompir, kruh), za resnično gurmansko piknik pojedino pa svetujemo šparglje, popečene z olivnim oljem in začimbami, sezonsko solato s polivko po izbiri, ki ji dodate še nekaj rezin jabolka, solato s češnjevci in mini mozzarellami, balzamično polivko ter baziliko ali pa katero od vloženih dobrot: feferoni, pečene paprike, srebrne čebulice, kisle kumarice, gobice itd.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna