Mediteranska 2

Domači ravioli s sušenimi paradižniki in ricotto

Čas kuhanja: 1 h 30 min

Če še nikoli niste izdelali prav svojih testenin, ne veste, kakšno kulinarično zabavo zamujate! Raviole lahko pripravite tudi, če nimate strojčka za izdelavo testenin. Vse, kar potrebujete, je valjar in ščepec poguma. Sicer domači ravioli po videzu ne bodo tako popolni kot kupljeni, vendar bodo prikupne "nepravilnosti" postale popolnoma nepomembne, ko boste ponosno postregli domače raviole božanskega okusa in svojim domačim narisali nasmeh na obraz.

Sestavine

Obrok za 2 osebi

 

Za testo:

 • 200 g moke za testenine (ali pol moke “00” in pol ostre moke) 
 • 2/3 čajne žličke soli
 • 2 jajci
 • 1 žlica oljčnega olja

 

Za nadev:

 

Za postrežbo:

Postopek

 1. Moko presejemo v skledo in ji dodamo sol.
 2. V moki naredimo jamico, vanjo vlijemo olje, ubijemo jajca in jih z vilico razžvrkljamo. Nato postopoma primešamo moko, vse skupaj prestavimo na desko in zgnetemo v testo. Gnetemo približno 10 minut, da testo postane gladko in voljno. 
 3. Pregneteno kepo testa zavijemo v prozorno folijo in za 30 min postavimo v hladilnik.
 4. Medtem pripravimo nadev: drobno nasekljamo sušene paradižnike in jih v skledici zmešamo z ricotto, parmezanom, soljo in poprom.
 5. Testo na pomokani površini na tanko razvaljamo v obliki pravokotnika. Nato ga s pomočjo noža za pico razrežemo na 5–7 cm široke in poljubno dolge trakove.
 6. Na trak s čajno žličko nadevamo mini kupčke nadeva približno 5 cm narazen. Okoli vsakega kupčka nadeva s pomočjo kuhinjskega čopiča razmažemo vodo. Nato nanj položimo drugi trak testa in s prsti dobro stisnemo skupaj, da se obe plasti testa okoli nadeva spojita. Ponavljamo postopek, dokler nam ne zmanjka testa.
 7. Raviole razrežemo. Če nimamo cik-cak rezalnika testenin, lahko okoli vsakega ob robovih pritisnemo s konico vilice, da nastane lep vzorček.
 8. Raviole kuhamo v slani vodi približno 10 minut. Medtem ko se kuhajo, nad isto posodo v sopari skuhamo koščke brokolija.
 9. Ko so ravioli kuhani, jih odcedimo in damo na krožnik. Dodamo še brokoli.
 10. Paradižnikovo omako segrejemo in razmažemo po raviolih. Potresemo s parmezanom in postrežemo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna