Mediteranska 3

Slana pita s podlago iz polente

Čas kuhanja: 1h 30min

Okusna slana pita oz. quiche je priročna malica, ki jo lahko pripravimo vnaprej in vzamemo s seboj v službo. Namesto krhkega testa spečemo bolj enostavno in manj mastno podlago iz pečene polente. Z uporabo zamrznjene zelenjavne mešanice prihranimo na času, ki bi ga uporabili za čiščenje in sekljanje zelenjave. Večino dela pri tem receptu pravzaprav opravi pečica.

Sestavine

Za 6 obrokov

Za podlago:

  • 150 g instant polente
  • 500 g jušne osnove
  • 20 g naribanega parmezana

 

Za nadev:

  • 250 g zelenjavne mešanice Natureta 6 mix
  • 1 čajna žlička oljčnega olja
  • 250 g skyra
  • 4 jajca
  • 20 g bele moke
  • 120 g drobno naribanega lahkega sira
  • ½ čajne žličke + ščep soli
  • 1 čajna žlička mediteranskih začimb
  • 1/3 čajne žličke česna v prahu
  • Ščep popra

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. V jušni osnovi skuhamo gosto polento. Primešamo jih nariban parmezan in še vročo predevamo v namaščen pekač za pito s premerom 24 cm. Z žlico jo enakomerno razporedimo po pekaču približno 1 cm na debelo. Pritisnemo jo tudi ob rob pekača.
  3. Pekač s polento postavimo v ogreto pečico za 20 minut, da se po vrhu rahlo zapeče.
  4. Zamrznjeno zelenjavo solimo in jo med mešanjem 5 min pražimo na oljčnem olju, da nekaj tekočine izhlapi.
  5. V električnem mešalniku stepemo jajca. Med mešanjem postopoma dodamo skyr, ½ čajne žličke soli, vse začimbe, moko in nariban sir. Na roke primešamo popečeno zelenjavo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna