Mediteranska 1

Zelena kvinojina solata

Čas kuhanja: 1h

Izviren način, kako porabiti sveže obrane bučke in potešiti skomine po osvežilnem poletnem obroku. V preprosti in nasitni solati s kvinojo bodo uživali tudi tisti, ki se izogibajo glutenu. Se še v kuhinji niste spoznali z vse bolj priljubljenim žitom? Kvinoja vsebuje skoraj 4 kratno količino kalcija, kot ga najdemo v pšenici, kot tudi 2 krat več fosforja in pol več železa. Njena dobra lastnost pa je tudi ta, da vsebuje veliko manj ogljikovih hidratov, kot ostala žita.

Sestavine

Sestavine za 2 osebi:


Sestavine za preliv:

Postopek

Priprava:

  1. Kvinojo operemo pod tekočo vodo in skuhamo po navodilih proizvajalca.
  2. V tem času na oljčnem olju na hitro popražimo narezano zeleno bučko.
  3. Skuhano kvinojo nekoliko ohladimo in jo prestavimo v solatno skledo, kjer jo bomo zmešali skupaj s preostalimi sestavinami.
  4. H kvinoji vmešamo konzervo graha, narezano redkvico, narezan peteršilj in ščepec soli.
  5. Kvinojino solato prelijemo z mešanico oljčnega olja in imoninega soka.
  6. Dobro premešamo in po vrhu nadrobimo sir feta.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna