
Recept, ki bo navduševal vse ljubitelje rib na žaru in morske hrane. Pripravite si okus po morju kar v domači kuhinji in specite hrustljavega brancina. Kot priloga se odlično poda pečena poletna, sušeni paradižniki pa bodo lepo povezali okuse v skladno harmonijo. Za piko na i pa dodajte por, ki so ga uporabljali že stari Rimpljani, pa ne samo kot okusno prilogo ampak tudi kot zdravilo. Vsebuje namreč poleg veliko vitaminov tudi tiosulfinate in sulfide, ki delujejo kot naravni antibiotik in krepijo imunski sistem.
Sestavine
- Polenta Natureta 500 g
- Olivno olje
- Sol, kardamom
- File brancina 4 kosi
- Maslo
- Por
- Sušeni paradižniki Natureta
Postopek
1. File brancina očistimo in ga na vročem olivnem olju popečemo skupaj z narezano polento Natureta, kateri smo pred pečenjem dodali ščepec kardamoma.
2. Brancina pečemo 90% časa na strani s kožo.
3. Proti koncu pečenja dodamo še narezane sušene paradižnike Natureta, ki jih pred tem tudi malenkost popražimo.
4. Por na hitro popražimo na maslu in ga začinimo s soljo in poporom ter potresemo po postreženi polenti in brancinu.