Mediteranska

Pesto pizza

Čas kuhanja: 1h

Prigrizek, ki bo zagotovo še topel izginil z mize je pripravljen iz kvašenega testa in zelenega pesta. Preprosta sestavnica in postopek.    

Sestavine

Testo za pizzo:

400 g moke

20 g kvasa

1 žlička soli in 1 žlička sladkorja

3 dcl mlačne vode

Zeleni pesto Natureta

Postopek

Sestavine za rahlo, hrustljavo in mehko testo za pizzo zamešamo, pustimo da počiva pol ure, potem pa ga razvaljamo na debelino približno 0,5 cm, premažemo ga z zelenim pestom Natureta in pečemo v pred-ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija približno 20-30minut.

Različica za Valentinovo: razvaljano testo prerežemo razdelimo na dve polovici, razvaljamo in naredimo dva dolga svaljka bogato namazana s pestom. Svaljka nato izmenično prekladamo enega čez drugega, da spletemo kito, ki jo oblikujemo v obliko srca ter pečemo v ogreti pečici 20-30 minut.

 

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna