Preprosta in hitro pripravljena jed, ki je hkrati bogata in hranljiva, primerna za vaš brez mesni in brez glutenski dan.
Sestavine
file lososa s kožo
artičoke
mandlji v lističih
kuhana čičerika Natureta
lanena semena
zelenjavni 6 mix Natureta
pest jasminovega riža Natureta
Postopek
1. V slani vodi skuhamo jasminov riž po navodilih z vrečke.
2. V drugem loncu slane vode blanširamo zelenjavni mix približno 5 minut. Da bi zaustavili proces kuhanja,
moramo zelenjavo nato sprati pod mrzlo vodo.
3. Lososa solimo in popramo ter ga s kožo, najprej obrnjeno navzdol, položimo na ponev, v kateri je vroče olivno olje terga na obeh straneh pečemo 3–5 minut, odvisno od debeline fileja.
4. Serviramo ga z rižem, kuhano zelenjavo, lanenimi semeni, čičeriko, artičokami in mandlji.