Privoščite svojemu telesu in počutju obilje dobrega! Napolnite svoj krožnik z živili, ki so vir zdravih omega-3 maščobnih kislin, kompleksnih ogljikovih hidratov, magnezija, folata in antioksidantov. Urejena prehrana podpira zdravje možganov in lahko pripomore k bolj vedremu razpoloženju ter sproščanju hormonov sreče.
Sestavine
Za 1 osebo:
- 60 g ajdove kaše
- file lososa
- 150 g zamrznjenega brstičnega ohrovta Natureta
- Jušna osnova
- 2 čajni žlički delno mlete gorčica Natureta
- 2 čajni žlički medu
- ščepec soli
- poper
- čili (po želji)
- 3 čajne žličke oljčnega olja
- limona
- 1 žlička naribanega parmezana
Postopek
1. Pečico segrejemo na 200 °C.
2. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo zamrznjen brstični ohrovt (prej ga ne odtajamo). Pokapljamo z žličko oljčnega olja, solimo, popramo in premešamo. Nato postavimo v pečico za 15 min.
3. Pripravimo preliv za lososa: v skledici z vilico zmešamo gorčico, med, 2 žlički oljčnega olja, žličko limoninega soka in čili.
4. File lososa dobro osušimo. Nato ga solimo in popramo ter premažemo z gorčično-medenim prelivom.
5. Po 15 minutah pekač vzamemo iz pečice in zraven ohrovta položimo lososov file s kožo navzdol. Po vrhu lososa prelijemo še preostali preliv. Vse skupaj postavimo nazaj v pečico še za 10-15 minut. Na koncu za 2 minuti vklopimo ventilator, da se ohrovt zapeče zlato-rjavo.
6. Ajdovo kašo skuhamo v jušni osnovi po navodilih z embalaže.
7. Ajdovo kašo razporedimo na polovico krožnika in nanjo nadevamo pečen ohrovt. Po ohrovtu potresemo parmezan. Zraven položimo file lososa in vse skupaj postrežemo. Dober tek!