Mediteranska 3

Brancin na žaru, pečena polenta s suhimi paradižniki in sotiran por

Čas kuhanja: 1h

Pričarajte si okuse mediterana kar v domači kuhinji. Pripravite hrustljavega brancina na žaru, zraven pa se bo kot priloga odlično pridala pečena polenta. Za piko na i pa bo okuse povezal sočen sušen paradižnik. Dober tek.

Sestavine

  • Polenta Natureta 500 g
  • Olivno olje
  • Sol, kardamom
  • File brancina 4 kosi
  • Maslo
  • Por
  • Sušeni paradižniki Natureta

Postopek

1. File brancina očistimo in ga na vročem olivnem olju popečemo skupaj z narezano polento Natureta, kateri smo pred pečenjem dodali ščepec kardamoma.

2. Brancina pečemo 90% časa na strani s kožo.

3. Proti koncu pečenja dodamo še narezane sušene paradižnike Natureta, ki jih pred tem tudi malenkost popražimo.

4. Por na hitro popražimo na maslu in ga začinimo s soljo in poporom ter potresemo po postreženi polenti in brancinu.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna