Mediteranska 1

Čičerikini browniji z višnjami

Čas kuhanja: 1h 45min

Čičerika vsebuje življenjsko pomembne aminokisline in vitamine ter je bogat vir proteinov. Med vegetarijanci, vegani in posamezniki, ki še posebej pazijo na svojo prehrano, velja za najbolj priljubljeno stročnico in okusen nadomestek mesa. Njena uporaba pa se ne zaključi pri solatah, rižotah in solatnih prilogah. Izvrstno se obnese tudi v različici čokoladne sladice, ki si jo boste privoščili brez slabe vesti.  

Sestavine

  • 1 kozarec čičerike Natureta (185 g)
  • 100 ml mandljevega mleka
  • 30 g mandljeve moke
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 7 žlic kokosovega sladkorja
  • 1 žlica arašidovega masla
  • ¾ žličke pecilnega praška
  • 3 žlice grenkega kakava
  • 100 g čokoladnih kapljic
  • 5 žlic višenj + 1 žlica soka iz višenj Natureta

Postopek

  1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
  2. V multipraktik damo čičeriko, javorjev sirup, mandljevo mleko, mandljeve moke, kokosov sladkor, pecilni, kakav in arašidovo maslo. Dobro premeljemo, da dobimo čim bolj gladko zmes. Če je potrebno vmes s spatulo postrgamo skledo in ponovno premešamo.
  3. Nastalo zmes damo v večjo skledo in s spatulo vmešamo čokoladne kapljice in nato še višnje.
  4. Gotovo zmes razporedimo po večjem pekaču na peki papir. Pomagamo si z žlico, da enakomerno razmažemo na približno debelino 1 -1,5 cm.
  5. Pečemo 35 minut. Ohlajene brownije narežemo na kose in posujemo s čokoladnimi kapljicami ter narezanimi oreščki.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna