Mediteranska 1

Fingerfood s humusom

Čas kuhanja: 20 min

Zdrav prigrizek ali pisana zelenjavna predjed za goste? Fingerfood s tortilijo in humusom ob strani je lahko oboje. Pripravite hrustljave zavitke polnjene s poljubno svežo zelenjavo in postrezite z domačim humusom iz čičerike za obogaten okus. Gostje bodo navdušeni!

Sestavine

  • čičerika Natureta
  • 1 strok česna
  • sok ene limone
  • sol
  • tahini (sezamova pasta)
  • oljčno olje
  • pšenične tortilje
  • mlada špinača
  • paprika (rdeča, rumena, zelena)
  • korenček
  • rdeča čebula

Postopek

  1. Najprej naredimo hummus. Naturetino čičeriko odcedimo, vendar vode ne zavržemo, saj bomo z njo kasneje humus malo razredčili.
  2. Čičeriko nato stresemo v mikser. Dodamo enega ali dva stroka česna, žličko soli, stisnemo sok ene limone, dodamo še žličko tahinija (sezamove paste) in vsaj tri žlice olivnega olja.
  3. Dobro zmiskamo da namaz postane lepo masljiv, lahek. Razredčimo lahko z žličko ali dvema vode iz kozarčka v katerem je bila čičerika in dodamo še žličko ali dve olja.
  4. Na razgrnjeno tortiljo bogato namažemo humus, nato nanj razporedimo mlado špinačo, na tanke rezine narezano rdečo, rumeno in zeleno papriko ter korenje in rdečo čebulo.
  5. Tortiljo nežno, a dovolj tesno zvijemo.
  6. Zavite tortilje lahko postavimo v hladilnik za pol ure, da se namaz utrdi, nato pa jih prerežemo na manjše kose in postrežemo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna