Slastna fižolova solata je odlična ideja za zdravo večerjo, kot dodatek kosilu ali pa kot hitra malica. Rjavi fižol ima visoko vrednost beljakovin in je vir prehranskih vlaknin. Za svežino in popestritev solate dodajte mocarelo, katera ne sme manjkati v vsaki italijanski kuhinji. Prvotno so jo izdelovali iz mleka južno italijanskih bivolic, danes pa iz navadnega mleka. Popestrite svoje obroke z okusno in hranljivo solato.
Sestavine
- 1 velika pločevinka rjavega fižola Natureta (850 g) ali 1 kozarček sladke koruze Natureta (300g)
- 1 mlada čebula ali ½ stebla pora
- 200 g mocarele (ali tofuja)
- bučno olje
- sol
- kis
- sveže mlet poper ali zeleni poper v kisu Natureta Supreme
Postopek
1. Pločevinko rjavega fižola Natureta in pločevinko sladke koruze Natureta odcedimo ter stresemo v skledo.
2. Mlado čebulo ali por očistimo in narežemo na koščke ter stresemo k zelenjavi.
3. Mladi sir ali tofu narežemo na kocke in dodamo k solati.
4. Začinimo s kisom, bučnim oljem, soljo in poprom.
5. Solata bo še bolj plemenita, če bomo dodali žlico zelenega popra v kisu Natureta Supreme.
Nasvet: Solata bo narejena v trenutku, če se odločimo za Fižolovo solato Natureta v kozarcu. V tem primeru ni potrebno dodajati kisa, soli in olja. Nihče pa nam ne bo zameril, če bomo solato obogatili z nekaj kapljicami okusnega in zdravega bučnega olja.