Mediteranska 1

Frtalja s šparglji

Čas kuhanja: 20 min

Pomlad je idealna za nabiranje špargljev, ki se obračajo po vremenu. V sušnem in toplem vremenu so manjši, redkejši in bolj suhi, vendar premorejo več grenčine in okusa. Ne glede na sezono in okusa, so divji šparglji zelo priljubljeni v obliki frtalje.

Sestavine

Šparglji

jajca

moka

mleko

gobe

kozji sir

sol, muškatni orešček, poper

Postopek

Frtaljo pripravimo tako, da razžvrkljanim jajcem dodamo kanček mleka in moke ter dobro premešamo. Prelijemo čez popečene šparglje (ne več kot minuto, dve). Po želji jo obogatimo z gobicami, s kozjim sirom in pestjo suhih zelišč. Solimo, popramo in dodamo muškatni orešček. Odlična bo tudi iz pečice. Če si zaželite frtalje tudi izven sezone divjih špargljev lahko uporabite v slanici vložene zelene šparglje Natureta.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna