Frtalja s šparglji
Čas kuhanja: 20 min
Pomlad je idealna za nabiranje špargljev, ki se obračajo po vremenu. V sušnem in toplem vremenu so manjši, redkejši in bolj suhi, vendar premorejo več grenčine in okusa. Ne glede na sezono in okusa, so divji šparglji zelo priljubljeni v obliki frtalje.
Šparglji
jajca
moka
mleko
gobe
kozji sir
sol, muškatni orešček, poper
Frtaljo pripravimo tako, da razžvrkljanim jajcem dodamo kanček mleka in moke ter dobro premešamo. Prelijemo čez popečene šparglje (ne več kot minuto, dve). Po želji jo obogatimo z gobicami, s kozjim sirom in pestjo suhih zelišč. Solimo, popramo in dodamo muškatni orešček. Odlična bo tudi iz pečice. Če si zaželite frtalje tudi izven sezone divjih špargljev lahko uporabite v slanici vložene zelene šparglje Natureta.