Mediteranska 3

Kozice s česnovo omako in pečeno zelenjavo

Čas kuhanja: 1h

Vam je zadišalo kosilo po okusu z morja? Potem bodo pečene kozice odlična ideja, da boste v vaši kuhinji obudili morske spomine na poletne temperature.  

Sestavine

  • Naturetina zamrznjena zelenjava
  • 20 dag očiščenih kozic
  • 5 strokov sesekljanega česna
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 3 žlice belega vina
  • sladka smetana
  • peteršilj
  • ščepec soli

Postopek

  1. Na vročem olju popečemo pol vrečke zamrznjene zelenjave, medtem pa skuhamo riž.
  2. V drugi ponvi segrejemo olje in dodamo česen, pomešamo, nato pa dodamo še očiščene kozice in počakamo, da zakrknejo.
  3. Prilijemo sladko smetano, in ko zavre, dodamo belo vino in kuhamo še eno minuto.
  4. Odstavimo z ognja in še vroče postrežemo z belim rižem in pečeno zelenjavo, ki smo jo pred tem popekli v ponvi.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna