Mediteranska 3

Lazanja z jajčevci in lečinim bolognesom

Čas kuhanja: 1h

Le kdo ne pozna slavne italijanske specialitete, sestavljene iz plasti širokih testenin in omake iz mletega mesa, po vrhu pa posute z mocarelo. Tokrat smo priredili ta priljubljeni recept za vse ljubitelje zelenjavnih jedi in oboževali jo boste prav vsi. Dober tek.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 50 g naribane mocarele
  • 10 svežih jajčnih plasti za lazanjo
  • Naturetin lečin bolognese
  • 1 žlica limoninega soka Natureta
  • sol, poper, česen
  • 100 g tofuja
  • 1 žlica kvasnih kosmičev
  • 1 dcl vode

Postopek

  1. Jajčevce narežemo na približno 1 cm dolge rezine in jih posolimo.
  2. Medtem segrejemo pečico na 180 stopinj. Jajčevce speremo pod vodo in jih polagamo na globok pekač, obložen s peki papirjem.
  3. Nato se lotimo priprave omake.
  4. Tofu pretlačimo s paličnim mešalnikom, ga začinimo s soljo, poprom in česnom ter malo limoninega soka.
  5. Dodamo še žlico kvasnih kosmičev in prilivamo vodo toliko časa, da dobimo gladko zmes. 
  6. Nato začnemo z zlaganjem plasti.
  7. Na prvo plast jajčevcev razporedimo nekaj žlic lečinega bolognesa in jo prekrijemo z novo plastjo jajčevcev.
  8. Sledi plast lečine omake, po vrhu pa potresemo naribano mocarelo.
  9. V pečici pečemo pri 180 stopinjah od 30 do 40 minut.

Dober tek.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna