Pričarajte si okuse mediterana v domači kuhinji. Slastna rižota vas bo nasitila, olive pa bodo dodale piko na i. Olive so pomemben vir vitaminov in antioksidantov in pripomorejo k zdravju srca in ožilja. Privoščite si okusno in zdravo kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 320 g riža arborio ali jasmin Natureta
- 3/4 kozarca paradižnikove omake z baziliko Natureta
- pol čebule
- 2 stroka česna
- 1 žlica kaper Natureta
- 1 žlica zelenih oliv Natureta
- 1 žlica črnih oliv Natureta
- 4 na soncu sušeni paradižniki Natureta
- 0,5 l belega vina
- oljčno olje
- sol in poper
- bazilika
- žlička masla
- parmezan
Postopek
1. Na vročem oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo in česen, dodamo kapre, olive in na trakove narezan suhe paradižnike.
2. Podušimo in zalijemo z vinom.
3. Ko se vse skupaj malce zgosti, dodamo riž in zalijemo s paradižnikovo omako z baziliko.
4. Začinimo po okusu in kuhamo dokler se riž ne zmehča.
5. Na koncu dodamo še žličko masla in parmezan.
Namig: rižoti lahko dodamo še inčune. Ko serviramo rižoto na krožnik jo še pokapamo z extra deviškim oljčnim oljem.