Mediteranska 3

Sočno meso z žara

Čas kuhanja: 30 min

Pripravite meso z žara kot pravi chef. Priprava popolno pečenega mesa se dogaja že pred samo peko. Bodite pozorni, da na žar ne položite mesa, ki ste ga pravkar vzeli iz hladilnika. Meso najprej ogrejte na sobno temperaturo, šele nato pričnite s peko. Tako se boste izognili črno ožgani zunanjosti, sredica mesa pa bo ustrezno in dovolj pečena.

Sestavine

  • Rostbif ali rib-eye
  • sušen paradižnik Natureta
  • vložene artičoke Natureta
  • različne črne olive Natureta
  • kapre Natureta
  • oljčno olje
  • poper, sol

Postopek

  1. Rostbif ali rib-eye na žaru spečemo do nežno rdečega. Priližno 5 minut na vsaki strani, odvisno od debeline in željene pripravljenosti. Zraven bomo postregli tri omake. Za prvo potrebujemo lonček Naturetinih artičkok.
  2. Artičoke speremo potem pa jih dobro sesekljamo. Zmešamo jih z oljčnim oljem ter solimo in popramo.
  3. Drugo omako pripravimo iz Naturetinih vloženih paradižnikov. Paradižnike poberemo iz lončka ter jih zelo na drobno sesekljamo. Lahko uporabimo olje iz kozarčka ali jih prelijemo z olljčnim oljem.
  4. Tretja pa je narejena iz črnih oliv. Naturetine črne olive razkoščičimo ter jih dobro sesekljamo. Zraven lahko sesekljamo tudi vložene Naturetine kapre. Vse skupaj bogato zalijemo z oljčnim oljem.
  5. Ko je meso pečeno, naj počiva 10 minut preden ga razrežemo. Preden ga postrežemo ga še popramo in solimo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna