Okusna zelenjavna jed, ki bo prava poslastica! Leča bo nasitila, poleg tega pa vsebuje veliko vlaknin, ki bodo pripomogle k zdravi prebavi. Privoščite si skledo zdravja.
Sestavine
- srednje velika čebuja
- 3 paprike
- zamrznjeno korenje Natureta
- olivno olje
- pločevinka rdeče leče
- paradižnik v koščkih Natureta
- mleta prika, česen v prahu in sol
Postopek
1. Čebulo olupimo in narežemo.
2. Paprike očistimo, operemo in narežemo na koščke.
3. Zamrznjeno korenje v kockah Natureta stresemo v kozico, prilijemo toliko vode, da je korenje prekrito, zavremo in kuhamo 10 minut na zmernem ognju.
4. Kuhano korenje z vodo vred pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika.
5. V velikem loncu segrejemo olivno olje in v njem podušimo čebulo, da ostekleni. Dodamo narezane paprike in dušimo 10 minut.
6. Dodamo rdečo lečo, žlico moke, malo podušimo in zalijemo s korenjevo kašo. Primešamo paradižnik v koščkih Natureta in pustimo, da se pokrito kuha še 10 minut.
7. Začinimo z mleto papriko in česnom v prahu ter solimo.
8. Zraven ponudimo kuhan basmati riž Natureta.