Pradižnikova juhica ni samo okusna, ampak je tudi odlična za vse, ki želite izgubiti kakšen kilogram. Paradižnik namreč v 94% sestavlja voda, vsebuje pa tudi veliko vitaminov, ki pomagajo krepiti imunski sistem. Naj bo paradižnikova juha večkrat na vašem jedilniku.
Sestavine
- 1 čebula
- 150g zamrznjenega korenja v kockah Natureta
- 400g paradižnika
- 250g pasiranega paradižnika Natureta
- 1 žlička mlete sladke paprike
- 2 stroka česna
- 1 žlica jušne začimbe v prahu
- 1 žlica moke
- 1 žlička kvasnega namaza
- 1 žlička bazilike
- 2 žlici pomarančnega soka
Postopek
1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Paradižnik operemo in narežemo na drobne kose. Česen olupimo in sesekljamo.
2. V kozici segrejemo olivno olje, v njem prepražimo čebulo, dodamo zamrznjeno korenje v kockah Natureta in sladko papriko ter pražimo 5 minut.
3. Primešamo kose paradižnika in pasirani paradižnik Natureta.
4. Dolijemo 1 liter vode in zavremo. Kuhamo 10 minut.
5. Na olivnem olju pražimo česen, da zadiši, dodamo moko in naredimo svetlo prežganje ter ga dodamo juhi. Juho začinimo z jušno začimbo v prahu, kvasnim namazom, baziliko in solimo.
6. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Nazadnje primešamo še pomarančni sok in jušni vložek po želji.