Bi radi pripravili nekaj na hitro pa nimate ideje? Pečena polenta s sušenim paradižnikom bo odlična izbira za hitro malico ali lahko večerjo. Za svežino ji dodajte rezine avokada, ki je poleg dobrega okusa bogat z antioksidanti, ti pa blažijo vnetja v telesu, lahko preprečijo poškodbe celic in ščitijo vaše oči pred okvarami.
Sestavine
- ½ srednje zrelega avokada
- sok limone
- 6 tankih rezin kuhane polente Natureta
- 2 suha paradižnika v olju Natureta
- 3 žličke kamniške gorčice Natureta
- 1 žlica oljčnega olja ali masla
- čili v prahu
- vejica rožmarina
- extra deviško oljčno olje za preliv
- vejice rožmarina namesto zobotrebcev
Postopek
1. Avokado prerežemo, izločimo peško, olupimo in narežemo na rezine.
2. Pokapamo z limoninim sokom, da ne počrni.
3. Rezine kuhane polente Natureta razrežemo na četrtine, jih premažemo z oljem, potresemo z rožmarinom in jih po dve minuti na vsaki strani opečemo na vročem olju.
4. Suh paradižnik v olju Natureta narežemo na koščke.
5. Kamniško Gorčico Natureta nadevamo v dresirno vrečko in po obodu krožnika nabrizgamo poljubne vzorčke.
6. Na vsak vzorček položimo košček paradižnika.
7. Na rezino opečene polente položimo rezino avokada in zlaganje enkrat ponovimo.
8. Povrh položimo košček sušenega paradižnika in vse učvrstimo z vejico rožmarina.
9. Prelijemo z ekstra deviškim oljčnim oljem. Zloženke dekorativno razporedimo po krožnikih in postrežemo.
10. Rdeča pesa s hrenom
11. Čičerika – namaz ali hummus