Sara Rutar iz MasterChef Slovenija predstavlja: Prebranec na moderni način! Tudi prebranec lahko pripravimo na več načinov. Navadno se najbolj prileže poleg čevapčičev, Sara pa je odkrila še unikatnejši način, kako prebranec, čevapčiče in testo združiti v slastne košarice, ki jih lahko zmažete v nekaj grižljajih (Morda celo enem, če ste zelo lačni). Poskusite jih, ne bo vam žal.
Sestavine
Za 12 kom potrebuješ:
- 1 zavitek listnatega testa
- 6 čevapov
- 200 g prebranca
- namaz iz paprike Natureta
Postopek
Iz listnatega testa oblikujemo 12 krogov.
Čevape na hitro spečemo ampak ravno toliko , da dobijo barvo. Čevapi naj ostanejo sočni, ker se bodo še nekaj minut pekli v pečici.
Listnato testo položimo v modelčke za muffine, nato dodamo 1 žlico namaza iz paprike – alternativa je lahko tudi ajvar. Nato dodamo prebranec in 1/2 čevapa. Na vrh položimo krog iz listnetega testa . Vse skupaj pečemo na 180stopinj cca 15 minut, oziroma da bo listnato testo lepo pečeno.