Prigrizek, ki bo zagotovo še topel izginil z mize je pripravljen iz kvašenega testa in zelenega pesta. Preprosta sestavnica in postopek.
Sestavine
Testo za pizzo:
400 g moke
20 g kvasa
1 žlička soli in 1 žlička sladkorja
3 dcl mlačne vode
Postopek
Sestavine za rahlo, hrustljavo in mehko testo za pizzo zamešamo, pustimo da počiva pol ure, potem pa ga razvaljamo na debelino približno 0,5 cm, premažemo ga z zelenim pestom Natureta in pečemo v pred-ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija približno 20-30minut.
Različica za Valentinovo: razvaljano testo prerežemo razdelimo na dve polovici, razvaljamo in naredimo dva dolga svaljka bogato namazana s pestom. Svaljka nato izmenično prekladamo enega čez drugega, da spletemo kito, ki jo oblikujemo v obliko srca ter pečemo v ogreti pečici 20-30 minut.