Mediteranska 2

Popečena polenta z rakci

Čas kuhanja: 30min

Pričarajte si okus po morju kar doma! Slastni rakci bodo odlični v kombinaciji s pečeno polento.

Sestavine

  • polenta Natureta
  • solata z večjimi listi
  • rakci za peko
  • nekaj lističev parmezana
  • polnjene olive z mandlji
  • rezine limete za dekoracijo
  • začimbna mešanica iz 3 žlic olivnega olja, limoninega soka, petršilja, bazilike, česna, rožmarina,soli in popra

Postopek

1. Pripravimo začimbno mešanico iz olivnega olja, limoninega soka, peteršilja, bazilike, česna, ingverja, rožmarina, soli in popra.

2. Polento popečemo na olivnem olju.

3. Pripravimo solatne liste (solata z večjimi listi), nato jih prelijemo z začimbno mešanico.

4. Na liste položimo polento in popečene rakce.

5. Pripravljeno jed potresemo z lističi parmezana.

6. Postrežemo lahko s polnjenimi olivami z mandlji ter dekoriramo z rezinami limete.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna