Sočen losos bo popestril vsako rižoto, poleg tega pa se bose dobro najedli. Pripravite si jo za kosilo ali zdravo večerjo. Losos vsebuje veliko vitamina B1 in omega-3 maščobnih kislin, ki pomagajo pri izboljšanju kognitivnih in nevroloških sposobnosti.
Sestavine
- Arborio riž Natureta 200 g
- Čebula 50 g
- Koromač 50 g
- Sol, poper
- Losos file s kožo 200 g
- Maslo 100 g
- Belo vino suho ali polsuho 2dl
- Zelenjavna osnova (za zalivanje)
- Peteršilj
Postopek
1. 50 g koromača in 50 g čebule na drobno nasekljamo in popražimo na maslu.
2. Dodamo 200 g riža in pustimo, da postekleni, nato pa ga zalijemo z 2 dl belega vina.
3. Dušimo, dokler vino ne izpari. Za tem riž zalivamo z jušno osnovo in obenem večkrat premešamo.
4. Gotovemu rižu dodamo žličko masla, sesekljan peteršilj in pokrijemo za 2 min.
5. 200 g nasoljenega lososa 90 % časa pečemo na strani s kožo, preostanek časa pa na strani brez kože, da se riba ne izsuši.